Pension Bastonje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pension Bastonje

Beschrijving

Voormalig pension "Bastonje" in eclectische stijl gebouwd tijdens het interbellum, thans gesplitst in twee woningen. Bewaarde tuinmuur met bakstenen pijlers onder piramidale bekroning bij nummer 5. Rode baksteenbouw met witbepleisterde geveldelen van onder meer banden en omlijstingen, nummer 7 momenteel volledig witgeschilderd. Twee bouwlagen en drie/ vier traveeën onder geknikt zadeldak. Bewaarde kroonlijsten op klossen onderbroken door typerende, rechthoekig omlijste dakvensters. Rondbogige openingen, voor garage bij nummer 5 en portiek bij nummer 7. Erkers op de bovenverdieping, bij nummer 7 driezijdig en onder gebogen fronton. Rechthoekige erker bij nummer 5, geflankeerd door venster met afgeronde bovenhoeken. Voluutconsoles. Deur nummer 5 onder getande kroonlijst bekroond door een omlijste bloemenmand. Uitbouw op de begane grond bij nummer 7.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien