Gedenkteken priorij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gedenkteken priorij

Beschrijving

Bij het nummer 2 gelegen gedenkteken van de priorij. In augustus 1987 onthuld, in opdracht van het Jaar van het Dorp Komitee.

Het monument geeft een hypothetische schaalvoorstelling van de voormalige priorij van Bredene, op het einde van de 11de eeuw gesticht door de abdij van Saint-Riquier (Noord-Frankrijk). Geplaatst op voet in rode en gesinterde bakstenen met rondbogige spaarvelden. Plaatje met de inscriptie "PRIORIJ VAN BREEDENE/ 11E – 12E EEUW/ HYPOTHETISCHE VOORSTELLING/ CONFRERIE VAN 'T VINCKX EN WOUTERMANSAMBACHT".

• GEVAERT F., De priorij van Bredene, in Roepsteen, 1988, nr. 116.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien