Villa ontworpen door F. Gevaert

Beschrijving

Modernistisch getinte villa naar ontwerp van architect F.(?) Gevaert, uit de jaren 1930, midden omhaagde tuin. Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond. Eén bouwlaag onder gemansardeerd schilddak met dakkapellen onder plat dak; tevens plat dak met overstekende rand voor op- en omlopende rechter hoektravee getypeerd door afgeronde balkonleuning van baksteen op hoekpilaster met bolbekroning. Rechthoekige muuropeningen onder betonnen lateien. Op de begane grond: omlopend terras als pendant van balkon.

• Gemeentearchief Bredene, 874.1, Bouwaanvragen, sine dato, 5/1.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien