Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Voormalig winkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, zie spiegelboogvormige puilijst. Deels vrijstaande woning van twee bouwlagen en drie traveeën onder gemansardeerd zadeldak (mechanische pannen). Bepleisterde en grijsbeschilderde lijstgevel met gebruik van een donkergrijze kleur voor de accenten. Rechthoekige muuropeningen gevat in een geriemde omlijsting met diamantkopvormige sluitsteen, deur met omlijst bovenlicht (vernieuwd schrijnwerk). Twee dakvensters onder een gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden. Opschriften "ANNO" en "1924" in de boogvelden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien