Cottage Le Clos Fleuri

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage Le Clos Fleuri

Beschrijving

Cottage met garage, zogenaamd Le Clos Fleuri volgens naambord, uit het interbellum. Vormt een samenstel met nummer 5. Eén bouwlaag onder onderbroken, pannen zadeldak met wolfseinden en diverse dakkapellen onder meer driezijdig, met gebogen daklijst en klokvormige belijning. Benedenverdieping in de vorm van rondboogarcade met geïntegreerd dito deurportaal. Balustervormige afsluiting van balkon op de bovenverdieping, herhaald op de borstwering van de benedenverdieping. Aangebouwde diepergelegen garage onder driezijdige erker. Bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien