Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen gesloten hoeve deels uit versteende vakwerkbouw. Op de 19de-eeuwse kaarten is er al een hoeve met losstaande bestanddelen aanwezig op deze locatie. In 1978 werd de hoeve gerenoveerd (opgetekend in het kadaster). Bij deze renovatie werd onder andere de lemen vulling tussen het stijl- en regelwerk vervangen door baksteen.

Woonhuis ten westen, schuur ten oosten, vleugel met toegangspoort ten noorden (zuidvleugel en vierkante binnenplaats niet zichtbaar). Ten zuidwesten van de hoeve zou nog een oud bakhuis liggen, volgens het kadaster opgebouwd uit leem.

Woonhuis in stijl- en regelwerk met witgeschilderde bakstenen vulling van zeven traveeën en één bouwlaag met zwart geschilderde bakstenen plint onder een pannen overkragend zadeldak. Rechthoekige nieuwe muuropeningen. De schuur met zelfde opbouw en recente garageopeningen.

Vleugel met korfboogvormige poorttoegang is een verankerde baksteenbouw, eveneens witgeschilderd en met zwart geschilderde plint. Hardstenen sluitsteen boven de poort met initialen "W. S./ C. A." (volgens mondelinge bron staat W.S. voor Willem Steegmans).

• Informatie verkregen van Roger Frederix.

Auteurs: Verwinnen, Katrien