Oorlogsmonument

Gemeente Halen
Deelgemeente Halen
Straat Liniestraat
Locatie Liniestraat zonder nummer, Halen (Limburg)

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie bouwkundig erfgoed ankerplaats Slagveld van Halen (geografische inventarisatie uit ankerplaatsen: 01-03-2011 - 30-06-2011).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Oorlogsmonument

Tags Eerste Wereldoorlog

Beschrijving

Gedenkteken opgericht in 1939 voor het 4de en 24ste Linieregiment, gelegen ten westen naast de Belgische militaire begraafplaats en bij de toegang tot de gemeentelijke begraafplaats.

Eenvoudige vierkante piramidale hardstenen zuil gelegen op een vierkanten hardstenen verhoog, omgeven door plantsoen en geflankeerd door twee vlaggenmasten. In de voorzijde van de sokkel is een koperen plaat ingebracht, met opschrift: "Haelen/ 12 8 1914/ 4e/ 24e/ in memoriam". Aan de andere drie zijden staan op de platen de namen van de gesneuvelden.

• Informatie verkregen van Julien Stroobants, Museum Slag der Zilveren Helmen.

Auteurs: Verwinnen, Katrien