Kapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Linden met leilindes

bouwkundig / landschappelijk element

Gelegen bij de erftoegang en geflankeerd door leibomen. Opgericht in 1947.

Betreedbare veldkapel van één travee onder zadeldak (zwarte dakpannen). Opgetrokken in donkerrode mechanische baksteen. Met opengewerkt smeedijzeren kruis bekroonde puntgevel met topvlechtingen en geprofileerde toegang onder met kruis bekroond fronton met ruitvormige jaarsteen ('1947'); betonnen linteel met witgeschilderd opschrift 'O.L.V. TER LINDEN BID VOOR ONS'; massieve houten deur. Zijgevels doorbroken door spitsvormig venster met glas in lood en diefijzers, geaccentueerd met baksteenomlijsting en bakstenen afzaat.

• DEGRANDE V. 2008: Waar men gaat langs Vlaamse wegen… Statistische en volkshistorische synthese van de weg- en veldkapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 234.

Auteurs: Becuwe, Frank