Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve aan het einde van een kastanjedreef, voormalige schutterskamer (tot 1965): mooi geheel in gaaf bewaard landschap met verschillende oude bomen op het erf en achter de hoeve. Waterput en moestuin achter de stallingen, links van het woonhuis. Ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur-stal. Bakstenen gebouw onder licht verhoogd zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen). Gecementeerde plint. Licht getoogde vensters en deur, rechthoekige schuurpoort en stalpoort onder gebogen latei. De linkse zijgevel is voorzien van jaarankers (18...), vlechtingen en een veldkeien gedeelte (onderbouw). Enkele recentere, minder belangrijke dienstgebouwen.