Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Onze-Lieve-Vrouwkapel, gelegen bij de erftoegang van de hoeve op nummer 526. Opgericht in 1930.

In rode baksteen opgetrokken betreedbare veldkapel op rechthoekige plattegrond met vlakke sluiting onder zadeldak (zwarte pannen). Met opengewerkt smeedijzeren kruis bekroonde puntgevel met halfsteens verzonken muurvlak, geaccentueerd door met kruis bekroonde puntvormige deuromlijsting in donkerrode baksteen en twee oculi met donkerrode baksteenomlijsting; betonnen linteel; recente beglaasde houten deur. Zijgevels doorbroken door spitsvormig venster met glas in lood, geaccentueerd met donkerronde baksteenomlijsting. Eenvoudig interieur.

• DEGRANDE V. 2008: Waar men gaat langs Vlaamse wegen… Statistische en volkshistorische synthese van de weg- en veldkapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 234.

Auteurs: Becuwe, Frank