Neotraditioneel burgerhuis

Beschrijving

Neotraditionele burgerwoning gebouwd voor rekening van Adolf Dumont naar een ontwerp van aannemer Constant De Laet van 1898. Het is een eenvoudige, conventioneel opgebouwde woning van drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. De lijstgevel heeft een bakstenen parement verlevendigd met natuursteen voor speklagen, kordons en sluitstenen van de ontlastingsbogen, wat refereert naar de traditionele bak- en zandsteenstijl. De houten kroonlijst op klossen, de hardstenen plint, de regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen en de balkons in de centrale travee zijn typische elementen voor het burgerhuis van rond 1900. In de boogvelden van bovenvensters zijn neorenaissancistische ornamenten in reliëfs verwerkt.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1898 # 1205.