Beschrijving

Eenvoudige hoeve met losse bestanddelen geregistreerd op het kadaster in 1923/1924. Boerenhuis met stallen (nok loodrecht op de straat) ten oosten, langsschuurtje ten noorden, kleine schuurtje met bakhuis ten zuiden en kleine stal ten westen, centraal een gekasseid erf met mestvaalt.

Eenvoudige bakstenen gebouwen onder overkragende pannen zadeldaken. Onderkelderde boerenwoning van anderhalve bouwlaag en drie traveeën met een gecementeerde plint, op het gelijkvloers beluikte rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-lateien met rozetbouten en hardstenen lekdrempels, de bovenvensters zijn getoogd (deels vernieuwd schrijnwerk). Tweebeukige langsschuur van drie traveeën en een rechthoekige poort onder houten latei, ingeschreven in een rondboogveld, in de zijgevel rechthoekige deur onder hardstenen latei. Schuurtje en stallen met rechthoekige muuropeningen, voornamelijk onder houten lateien.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling VII (Sint-Martens-Bodegem), 1923/24/1.

Auteurs: Verwinnen, Katrien