Kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel

Beschrijving

Begin 20ste-eeuwse kapel gelegen aan de Werchtersesteenweg bij het begin van een veldweg. De kapel is voor het eerst aangeduid op de topografische kaart van 1933.

Bakstenen kapel op een rechthoekige plattegrond met een driezijdige apsis onder een natuurleien zadeldak (nok loodrecht op de straat). Puntgevel met een verdiepte rondboogdeur. Er wordt gebruik gemaakt van wit geglazuurde baksteen voor de rollaag, de pseudo-imposten en het bekronende kruisje. Zijgevels en apsis hebben een omlopende overhoekse baksteenfries. In de zijgevels getraliede rondboogopeningen. Sober interieur met altaar en plaasteren Heilig Hartbeeld.

Auteurs: Verwinnen, Katrien