Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis, gebouwd rond 1898 in opdracht van Ch. Muyshondt-Van Steen. De woning is een standaard eind-19de-eeuwse neoclassicistische woning, typerend voor het Zuid en bij uitbreiding voor de 19de-eeuwse wijken van Antwerpen. De woning telt drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel is volgens de conventies opgebouwd en afgewerkt: houten kroonlijst op klossen, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels, imitatievoegen op begane grond, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen, accent op centrale travee door balkon, dat ondertussen werd verwijderd. Ook schrijnwerk is vervangen. Deze woning maakt deel uit van een rij goed bewaarde, gelijkaardige neoclassicistische woningen, wat een goed beeld geeft van het originele eind-19de-eeuwse straatbeeld.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1898 # 1882.