Villa Camille

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Camille

Beschrijving

Halfvrijstaande villa op de hoek met de Bloemenlaan, zogenaamd "CAMILLE", daterend uit de jaren 1940. Bruine baksteenbouw van twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen) met brede, omlopende dakrand en met half ondergrondse garage aan de zijkant. Parement met witte tegels boven een onbedekt gebleven, bakstenen plint. Op de hoek en tegen de zijgevel meerdere erkers onder lagere schilddaken. Brede vensters bij de hoekerker geflankeerd door robuuste betonnen zuilen bekleed met cimorné. Rondbogige deur in een portiek met afgeronde hoeken en met brede, massieve rondboog (gecementeerd) steunend op de bovendorpels van halfronde venstertjes met glas in lood. Buitentrapje bekleed met bruine baksteen. Bijkomende ingang aan de zijkant, toegankelijk via een bordestrap. Voorts rechthoekige vensters in verschillende afmetingen, bij de zijgevel onder meer uitgewerkt als smalle vensterzone. Tuin van de straat afgescheiden door een ligusterhaag.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia