Burgerhuis Notre Souhait

Beschrijving

Rijwoning met voortuin "NOTRE / SOUHAIT" zie metalen opschrift boven de deur, gebouwd tijdens het interbellum. De oplopende erker reikte volgens een foto uit de jaren 1950 slechts tot de eerste verdieping en werd verhoogd, zie huidig, in het derde kwart van de 20ste eeuw.

Baksteenbouw van drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witbepleisterde lijstgevel boven een grijze plint met neoclassicistische inslag zie de omlopende cordons en de pilasters. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, bovenlichten versierd met brandglas met ruitmotief en gestileerde afbeelding van een fontein. Leegstaande toestand.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia