erfgoedobject

Winkelhuis

bouwkundig element
ID
214185
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214185
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voormalig winkelhuis uit het begin van de 20ste eeuw met aangepaste begane grond. Smal volume van drie bouwlagen en één travee onder mansardedak (golfplaten). Gedeeltelijk bewaard parement in witte baksteen gecombineerd met rode voor de doorlopende banden en strek van het bovenste venster. Friezen met geometrische versiering ter hoogte van de bovendorpels en fries in versierde faiencetegels onder de geprofileerde kroonlijst. Rechthoekige erker op de eerste en segmentboogvormig deurvenster op de tweede verdieping met sluitsteen, art-nouveauversiering bij de aanzetstenen in blauwe hardsteen en met gietijzeren balkon. Dakvenster met gekoppelde ramen onder een geprofileerde kroonlijst. Bewaard schrijnwerk.


Bron     : -
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winkelhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214185 (Geraadpleegd op )