Kilometerpaal gewestweg ()

Naast de tramlijn Oostende-Blankenberge, kilometerpaal van de voormalige gewestweg 72, met opschrift "N° 72". Waarschijnlijk daterend van de jaren 1930 toen de gewestwegen werden genummerd. Driezijdige sokkel in blauwe hardsteen versierd met groeven en erboven een spievormige blok. Enkele opschriften bovenaan "OSTENDE/ BLANK GHE/ …/ 16", links "BLANK GHE" en rechts "WENDUYNE".

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia; Debonne, Vincent

Kilometerpaal ()

Kilometerpaal van de tramlijn Oostende-Blankenberge "N° 72" volgens opschrift. Waarschijnlijk daterend van circa 1886 wanneer de tramlijn werd aangelegd. Driezijdige sokkel in blauwe hardsteen versierd met groeven en erboven een spievormige blok. Enkele opschriften bovenaan "OSTENDE/ BLANK GHE/ …/ 16", links "BLANK GHE" en rechts "WENDUYNE".

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia