Beeld Moeder en Kind

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beeld Moeder en Kind

Beschrijving

Beeld van Moeder en Kind, in de jaren 1960 ontworpen door de Nederlandse beeldhouwer Koos van der Kaaij. Het beeld in beton en gips staat eerst opgesteld in het Astridpark maar wordt er stukgeslagen. Een replica bestaande uit een kern van piepschuim, bekleed met kunststof, wordt in 2007 op de huidige plaats in het Park Lange onthuld. Witbeschilderd beeld met de langgerekte, naakte figuren van een moeder, zittend op een steen en een staand kind elkaar met de hoofden aanrakend.

• MONTEYNE G., VANDAELE R., Wenduine, van middeleeuws vissersdorp tot familiebadplaats, Beernem, 2008, p. 204-205.
  • De Haan (laatst geraadpleegd 2/10/2012).

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia