erfgoedobject

Cottage Duinzicht

bouwkundig element
ID
214217
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214217
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottage Duinzicht
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Cottage uit de jaren 1920-1930 zogenaamd "DUINZICHT" zie opschrift boven de deur, gelegen in een ruime tuin. Oranje baksteenbouw boven een plint in bossage en onder wisselend dakenspel (mechanische pannen). De bovenbouw heeft een cementbepleistering met imitatievoegen. In de voorgevel een driezijdige erker met bekronend balkon, deurvenster en erboven een zeshoekig raampje. Rondboogdeur en -vensters op de linkerhoek, voorts rechthoekige muuropeningen. Garage achter in de tuin onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen). De tuin is van de straat afgescheiden door een laag gecementeerd muurtje en bedrading tussen betonnen pijlertjes met vierhoekige bekroning.


Bron     : -
Auteurs :  Van Vlaenderen, Patricia
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Cottage Duinzicht [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214217 (Geraadpleegd op )