Burgerhuis naar ontwerp van Maurice Haegebaert

Beschrijving

Rijwoning met modernistische gevel uit het interbellum en zie gevelsteen ontworpen door "M. HAEGHEBAERT/ ARCHITECTE/ COQ/ MER".

Gele baksteenbouw, oorspronkelijk zonder bepleistering, van twee bouwlagen onder plat dak en boven een hoge grijsbeschilderde plint. Op de verdieping een massieve erker met aansluitend afgerond balkon onder afgeronde luifel. Gevel met verhoogd middendeel geflankeerd door ronde pijlers. Rechthoekige muuropeningen onder grijsbeschilderde lateien. Deuren en poort met bewaard schrijnwerk met opvallende driehoekige en betraliede beglazing.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia