Wolweverij

Gemeente Beringen

• Actualisatie Beringen (actualisaties: 05-09-2007 - 07-09-2007).
  • Adrescontrole Beringen (adrescontroles: 30-10-2007 - 30-10-2007).
  • Inventarisatie Beringen (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Wolweverij

Beschrijving

Voormalige wolweverij, sedert circa 1952 een matrassenfabriekje. Stapel- en laadruimte (nok loodrecht op de straat): bakstenen constructie van twee bouwlagen, met rechthoekige poort in gelijkvloerse verdieping en laaddeur op bovenverdieping, onder zadeldak met mechanische pannen. Haaks hierop aansluitend, productieruimte van één bouwlaag en vijf traveeën onder twee aanleunende zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), door middel van muurankers gedateerd 1879. Korfboogvormige muuropeningen; de vensters zijn voorzien van een ijzeren roedeverdeling; het raam in de vijfde travee werd circa 1910-1920 verbouwd (I-balk met rozetten als latei).