Woning L'Echo des Bois

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning L'Echo des Bois

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Ensemble van vakantiewoningen

Beschrijving

Woonhuis van 1930 zogenaamd "L'ECHO DES BOIS" met souterrain en voortuin. Baksteenbouw van drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met dakkapel en borstwering met golvend verloop en bolbekroning aan de uiteinden. Parement in gele baksteen gecombineerd met rode baksteen voor de horizontale banden en strekken. Souterrain met witbeschilderde bepleistering. Driezijdige erker op de bel-etage met bekronend balkon met houten balustrade. Licht getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Vernieuwd schrijnwerk naar oud model. Deur met buitentrapje en rechts een trap leidend naar het souterrain.

• Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/01871.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia