Visserswoning Duinezwin

Beschrijving

Kleine hoeve en/of vissershuisje "DUINEZWIN" zie houten bord, dwars op de straat gelegen, gerenoveerd als (vakantie?)woning. Wellicht daterend van circa 1800, staat op de Atlas der Buurtwegen (1842) maar nog niet op de Ferrariskaart (1770-1778). Verankerde baksteenbouw met aangebouwde, lagere dwarsvleugel aan de voorzijde en tweeledig ovenhuisje aan de achterzijde. Witbepleisterde gevels boven een gepekte plint en onder zadeldaken (Vlaamse pannen) met aandaken en vlechtingen bij de tuitgevels. Steunberen (vernieuwd?) tegen de achtergevel. Licht getoogde, gedeeltelijk aangepaste muuropeningen, beluikte vensters en ovale oculus in de linkerzijgevel. Omlopende, gekasseide stoep.

Bekiezeld erf met hondenhok in witbeschilderde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia