Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Vrijstaande villa uit het interbellum, dwars op de straat georiënteerd. Gele baksteenbouw met verhoogde begane grond boven een gecementeerde plint en onder schilddak (mechanische pannen). Kelderverdieping met rechthoekige keldermonden. Toegang in de zijgevel met bordestrap. Rechthoekige muuropeningen met vlakke, bakstenen omlijstingen. Tuin van de straat afgescheiden door buisleuningen gevat in bakstenen pijlers met bekronende bollen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

De villa is niet tijdens het interbellum opgetrokken, maar na de Tweede Wereldoorlog, naar een ontwerp van Maurice Dinnewet uit 1947. Uit een vergelijking van dit bouwplan met de uiteindelijke realisatie blijkt dat de villa met een bijkomende verdieping werd uitgevoerd, waarbij de meeste elementen uit het bouwplan van Dinnewet uit 1947 zijn overgenomen.