Hoeve 't Platanenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Platanenhof

Beschrijving

Achterin gelegen langgestrekte hoeve " 'T PLATANENHOF" zie houten bord, toegankelijk via een geasfalteerde oprit. De stalling is met het jaartal "1741" gedateerd. Op de Ferarriskaart (1770-1778) staat ongeveer op deze plaats een hoeve op een vierkant perceel afgebeeld.

Boerenhuis in bruine, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met rechts twee opkamertraveeën. Parement en muuropeningen van de voorgevel boven een gecementeerde plint zijn aangepast tijdens het interbellum. Opkamergedeelte met bewaard parement en twee rechthoekige, beluikte vensters. Aanleunende stalling met witbeschilderde muren onder lager zadeldak (Vlaamse pannen) en met steunberen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia