Visserswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Visserswoning

Beschrijving

Voormalige visserswoning op de hoek met de Driftweg. Op de Ferrariskaart (1770-1778) en het het primitief kadasterplan (circa 1830) staat hier een klein volume afgebeeld, ingeplant in weilanden gelegen achter een duinenrij. Gerenoveerd als vakantiehuisje. Laag huis met ingang aan de achterzijde. Witbepleisterde en verankerde baksteenbouw boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen, beluikte vensters. Achtergevel met dwars geplaatste vleugel, eventueel van recentere datum en met gewijzigde muuropeningen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia