• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Duinhof

Beschrijving

Tot landhuishotel "DUINHOF" verbouwde en gerenoveerde hoeve volgens jaartal daterend van "1754". De site staat op de Ferarriskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (1842) als "Ferme Dierickx" aangeduid. Gelegen langs een voetweg, op de Atlas beschreven als Chemin n° 15, "Haenvoetweg. Sentier de Clemskerke au Cabaret dit den Haen" (zie straatinleiding). De hoeve ligt nu midden in een verkaveling van 1963.

Grondig aangepast monumentaal gebouw (voormalig woonhuis met schuur en stalling) met dwarsvleugel toegankelijk via een recente kasseiweg. Verankerde baksteenbouw met witbeschilderde muren boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen). Dwarsgevel met drie rondboogvensters, voorts al dan niet aangepaste rechthoekige of getoogde muuropeningen.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia