Brug over de Noordede

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brug over de Noordede

Beschrijving

Brug over de Noordede (zie Brugse Baan). Dit riviertje loopt vanuit Zuienkerke over De Haan om uit te monden in de haven van Bredene. In 1853 wordt aan de Clemensheulestraat en de Watergangstraat door de Watering van Blankenberge een brug gebouwd. De brug wordt in de jaren 1990 gerestaureerd. Brug in bruine baksteen met dubbele rondboog en vleugels onder betonnen dekplaten. Rondbogen met blauwhardstenen sluitstenen met opschrift "WB" en jaartal "1853". Geasfalteerd wegdek.

• MONTEYNE G., VANDAELE R., 't Blekt lijk Klemskerke tegen 't ongeweerte! Een duizendjarige dorpshistorie, Beernem, 2003, p. 14-15, p. 19-20.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia