Villa uit het interbellum

Beschrijving

Vrijstaande villa uit het interbellum, volgens de bewoonster naar ontwerp van architect Albert Vanderweeën. Blijkens blinde oostmuur opgevat als half vrijstaande woning. Villa op rechthoekig grondplan, twee bouwlagen hoog onder overkragend schilddak. Voorgevel gemarkeerd door uitgewerkte deurtravee, met hoog rechthoekig venster ter verlichting van het trappenhuis. Terras op de eerste verdieping, verkregen door terugwijken van eerste bouwlaag. Metselwerk in gele baksteen, doorbrekingen omrand door zwart geglazuurde tegels. Vernieuwd schrijnwerk van voordeur en ramen.

Auteurs: Debonne, Vincent