Duitse batterij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Duitse batterij

Beschrijving

Resten van een Duitse batterij voor kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen in de weilanden ten zuiden van de straat. De batterij bestond uit abri's voor de kanonnen, ook in de dorpsweide bij de kerk (zie Warvinge) is een onderdeel bewaard. De abri's hadden muren van vier meter en plafonds van twee meter dik en dienden enerzijds voor de kanonnen en anderzijds voor het Rode Kruis. De soldaten verbleven in barakken, terwijl de luitenant zijn intrek nam in de nabij gelegen hoeve "HET RIETHOF".

• MONTEYNE G., VANDAELE R., Vlissegem een 1000-jarige geschiedenis: van Scamel Weeke tot SunParks De Haan, Beernem, 2006, p. 238.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia