Mariakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mariakapel

Beschrijving

Mariakapel horend bij de hoeve Lepelemstraat nummer 14. Opgericht in 1981 ter gelegenheid van een 25-jarig huwelijksjubileum. Staat links van de ingang naar de tuin en de boomgaard en wordt beschaduwd door een knotwilg. Pijlerkapel in witbeschilderde baksteen onder zadeldakje (Vlaamse pannen) op een bakstenen sokkel. Aan de voorzijde met beglaasde en betraliede rondboognis opengewerkt met een zonmotief.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeenten Klemskerke, Vlissegem, Wenduine, s.l., 2005, vlisseg1.
  • MONTEYNE G., VANDAELE R., Vlissegem een 1000-jarige geschiedenis: van Scamel Weeke tot SunParks De Haan, Beernem, 2006, p. 102.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia