Mariakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Mariakapel

Beschrijving

Mariakapel rechts van nummer 36, opgericht in 1961 ter herdenking van het 50-jarig bestaan van de Boerinnengilde. Kapel in rode baksteen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen) met bekronend ijzeren kruis. Gebruik van gesinterde baksteen voor de omlijsting van de spitsboogopening en hoekafwerking. Beglaasde spitsboognis waaronder een gevelsteen met opschrift "DANKBARE HULDE/ BOERINNENGILDE/ 1911-1961". Gekasseide stoep geflankeerd door plantsoenen en links de stronk van een dode linde.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeenten Klemskerke, Vlissegem, Wenduine, s.l., 2005, vlisseg2.
  • MONTEYNE G., VANDAELE R., Vlissegem een 1000-jarige geschiedenis: van Scamel Weeke tot SunParks De Haan, Beernem, 2006, p. 102.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia