Bunker

Beschrijving

Bunker uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Bunker deel uitmakend van de Atlantikwall; manschappenbunker voor twee groepen, Regelbau (type) 622 (Doppelgruppenunterstand). Bunkernummer aan de ingang op de muur en twee grote gesigneerde fresco's van Alpenlandschappen in de manschapsverblijven. Op de plaats van de Tobruk bevindt zich naar verluidt een gang die leidt naar villa "La Bohème" Jean d'Ardennelaan nummer 22.

• De-Haan (website Simon Stevinstichting, Werkgroep Moderne Fortificatie, onderzoek Frank Philipaert), (laatst geraadpleegd op 30/05/2012).

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje