Villa Ouardye

Beschrijving

Licht modernistisch geïnspireerde villa van 1931 zie patrijsvensters, bow window en verticale registervensters. In 1940 is een plan opgemaakt voor een (niet uitgevoerde) uitbreiding van de woning; vermoedelijk gebeurden toen wel enkele aanpassingen. Pannen tentdak, doorbroken door schoorstenen en door wolfsdak van het risaliet dat de rechterzijgevel markeert. Bepleisterde baksteengevels, links gemarkeerd door risaliet; toegangserker. Houten schrijnwerk met vaak kleine roedeverdelingen. Omgevende beboomde tuin met haagafsluiting, bakstenen hekpijlers en houten poort.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, K1931/26bis, 1940/459.