Teksten van Villa Le Bonheur

Villa Le Bonheur ()

Oorspronkelijk deel van pension en restaurant (zie nummer 1), dat in 1939 werd herbouwd als afgerond volume. In 2007-2008 volledig herbouwd met originele vormgeving en herneming van oude elementen onder meer de bovenlichten met verticale verdelingen en gekleurd glas. Naar de Van Maerlantlaanzijde afgerond, betonnen en bakstenen volume onder plat dak en geleed door registervensters.

• Archief Onroerend Erfgoed - afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1939/19.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Conciƫrgewoning ()

Conciƫrgewoning van twee bouwlagen onder plat dak; typerende afgeronde gevel aan de Van Maerlantlaanzijde. Art-deco-invloed merkbaar bij de uitwerking van de muuropeningen, zie gekleurde beglazing en de roedeverdeling.

Auteurs:  Huys, Martine