Villa Le Manoir

Beschrijving

Dubbelvilla zogenaamd "Le Manoir". Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend. Villa ontworpen door architect Gustave Carlier, gebouwd in de interbellumperiode, regionalistische stijl onder meer gekenmerkt door thans pannen tentdak (oorspronkelijk met rieten topbedekking), doorbroken door klimmende dakkapellen. Witbeschilderde baksteengevels op gepikte plint; beluikte ramen met kleine roedeverdeling; accentuering van de hoeken door middel van erkers. Omgevende tuin met lage natuurstenen afsluiting en aansluitende haagafsluiting.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.