Villa Brise Marine

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Vrijstaande villa uit de interbellumperiode in cottagestijl, onder meer gekenmerkt door wisselend spel van pannen daken, doorbroken door risalietvormende geornamenteerde schoorsteen. Punt- en afgewolfde gevels; deels witbeschilderde deels bepleisterde baksteengevels, met bakstenen markatielijn; erker, bekroond met balkon; open toegangsportaal; beluikte ramen met bovenlicht met kleine roedeverdeling en houten linteelbalk en rondbogige ontlastingsboog. Omgevende beboomde tuin met witbeschilderde bakstenen hekpijlers (op gepikte plint) en hoge haagafsluiting.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.