Villa Les Alouettes

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Rubenslaan. Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend. Villa die naar verluidt is verbouwd en uitgebreid in 1934 onder leiding van architect Léon Ide (De Haan). Beïnvloed door de Anglo-Normandische bouwtrant zie kenmerkend voorkomen van een overstekend pannen zadeldak, door dakkapel onder afgewolfd zadeldakje en geornamenteerde schoorsteen, pseudo-vakwerk, witbeschilderde baksteengevels, bovenlichten met kleine roedeverdeling, puntgevel met balkon op zolderverdieping. Omgevende tuin met haagafsluiting en tuinportaal onder een houten afdak.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwvergunningen, 1934/214.