Hotel Les Dunes

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Ensorlaan. Voormalig hotel zogenaamd "Les Dunes"; thans appartementencomplex. Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend. Hoekpand van drie bouwlagen en thans drie dakverdiepingen, oorspronkelijk gebouwd in 1927 naar ontwerp van architect H. Bovée (Brugge) als familiepension en in 1957 naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) verbouwd en verhoogd. Gekenmerkt door een scherp, geknikt schilddak, onderbroken door bepleisterde puntgevels onder overkragend zadeldak, door vlak afgedekte dakkapellen, door baksteengevels verlevendigd door gepleisterde speklagen, schuine hoekrisaliet, beluikte ramen op de dakverdiepingen, bepleisterde winkelpui (op gelijkvloerse verdieping) met bovenlichten met kleine roedeverdeling.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwvergunningen, 1927, 1957/257.