Villa Duinroosje

Beschrijving

Villa gebouwd in 1949 naar ontwerp van architect Maurice Vermeersch (Brugge). Regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl stijl, onder meer gekenmerkt door scherp pannen zadeldak doorbroken door dakkapellen en schoorstenen; tuitgevels op schouderstukken; aan straatzijde tuitgevel op schouderstukken en met korfvormige garagepoort en uitbouw onder lessenaarsdak; witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint, gemarkeerd door erker onder lessenaarsdak; steunberen. Aangepast schrijnwerk. Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1949.