Villa herbouwd door Léon Ide

Beschrijving

Halfvrijstaande villa. Oorspronkelijk villa die volgens de plannen werd "gesloopt in 1944" en herbouwd naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) in 1948, opnieuw tegenaan het toen reeds herbouwde nummer 17. Stilistisch geïnspireerd door de Anglo-Normandische bouwtrant zie kenmerkende scherpe, pannen bedaking met brede overkraging en doorbroken door dakkapel. Witbepleisterde gevels met zwaar pseudo-vakwerk ter hoogte van tweede bouwlaag en in de zijgeveltop. Bow window onder dak. Bouwplan vermeldt als bouwmaterialen: "rode platte tegelplannen Pottelberg, vernist eikenhout, eikenhout gekleurd en vernist, en blauwsteen". Verharde tuinstrook van de straat afgeschermd door haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1948/12.