erfgoedobject

Hedendaags complex

bouwkundig element
ID
2144
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/2144

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hedendaags complex
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Hedendaags complex met kantoor, appartement en twee woningen, naar ontwerp van de architecten L. Delouw, R. D'hondt en G. Berthels (ontwerpteam Arcad), met bouwtoelating van 1988.

Vrijstaand geheel met afgeronde hoek dat zich op een harmonische wijze in de gegeven stedenbouwkundige context inpast; de kleinschaligheid en het karakter van de omringende bebouwing werden gerespecteerd, onder meer door de bewuste verdeling van de zichtgevel aan de dries, de afwisselende schikking van de dakvolumes, het aangepaste materiaalgebruik: roodbruine gevelsteen afgewisseld met betonelementen.

  • Bouwdossiers Sint-Amands, 88/69.

Bron     : De Sadeleer S., Kennes H., Plomteux G. & Steyaert R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hedendaags complex [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/2144 (Geraadpleegd op )