Villa van 1906

Gemeente De Haan

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa van 1906

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: centrale deel

Typologievakantietehuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Villa thans hotel "De Gouden Haan". Gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht Concessie, beschermd bij K.B. van 24/06/1981.

Villa gedateerd "1906", oorspronkelijk gebouwd als kinderhome "Colonie de vacances de Jemeppe - Liège". Baksteenbouw met gecementeerde en beschilderde gevels onder gevarieerde bedaking (gevormd door schilddak, overstekende afgewolfde puntgevels en dakkapellen onder sleepdak). Voormalige centrale loggia en balkons later voorzien van glazen wand. Erker met bovenliggend balkon aan de zijgevel. Fraai houtwerk, eertijds witbeschilderd.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje