Villa Lou Balit

Beschrijving

Villa in cottagestijl gebouwd in 1929 naar een ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel). Gekenmerkt door wisselend dakenspel (onder meer pannen schilddak) met afgewolfde dakkapel en met zadeldak afgedekte puntgevels en doorbroken door geprofileerde schoorsteen. Witbeschilderde baksteen gevels met sierankers op donkere plint. Voorgevel gemarkeerd door terras onder luifel met verzorgd houtwerk (leuning, zuilen). Beluikte ramen met kleine roedeverdeling Met baksteenlijst geaccentueerde korfboogvormige poortopening in souterrain (autobergplaats). Omgevende beboomde tuin met lage, nog authentieke betonnen afsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1929/18.