Dubbelvilla Mammy's cottage en Ambères

Beschrijving

Dubbelvilla met (gedeeltelijke) souterrain, gebouwd in 1946 naar een ontwerp van architecten Paul De Vroye en Marcel Titz. Regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl, zie kenmerkend voorkomen van scherpe pannen schild- en zadeldaken, doorbroken door geprofileerde schoorstenen. Witbeschilderde baksteengevels op zwartgepekte plint en puntgevel met houten beschieting in geveltop. Steunberen. Bouwplan vermeldt als bouwmateriaal: "Tuiles flamandes, briques d‟Oudenburg, briques chaulées, voles mécaniques, goudronnage". Omgevende tuin met getrapte lage witbeschilderde bakstenen afsluiting (met zwartgepekte plint).

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 4/1946.