Villa Rakkersnest

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 08/03/1995. Binnen het dorpsgezicht aangeduid als beeldbepalend.

Villa met souterrain, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw, samen met het aanpalende, quasi identieke buurtpand Rubenslaan nummer 1. Beide loodrecht geënt op de Van Eycklaan. Opgetrokken in een Victoriaans geïnspireerde stijl, onder meer gekenmerkt door witbeschilderde baksteengevels, geaccentueerd door pilasters en gemarkeerd door houten loggia's (met bovenlichten met kleine roedeverdeling) met bekronende terrassen, voorzien van uitgewerkte ijzeren leuningen. Leien zadeldak. Verzorgd houtwerk, onder meer dakkapellen met driehoekig fronton en luifels op schoorstukken boven vensters en deuren. Omgevende tuin met (restanten van) lage bakstenen afsluiting en haagafsluiting.

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.