Villa Les Rossignols

Beschrijving

Villa van 1930 gebouwd naar een ontwerp van architect E. Vanden Bilcke (De Haan), aansluitend bij de Anglo-Normandische stijl, en in 1936 onder leiding van architect Léon Ide (De Haan) voorzien van een uitbreiding. Witbeschilderd bakstenen volume onder typische variërende, pannen bedaking met verschillende doorbrekingen onder meer afgewolfde puntgevel aan de straatkant. Kenmerkend voorkomen van bepleisterde delen met imitatievakwerk. Open loggia met windvang met bovenaan gekleurd glas in lood en erkeruitouw op de zijkant. Rechthoekige openingen met schrijnwerk met (deels) kleine roedeverdelingen. Omgevende, beboomde tuin met haag en wit beschilderde, bakstenen hekpijlers.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1930/6, 1936/331.