Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning

Beschrijving

Voormalige notariswoning met dubbelhuisopbouw van twee bouwlagen en vijf traveeën onder pannen zadeldak. Wellicht gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Neoclassicistische, bepleisterde lijstgevel op verhoogde hardstenen plint. Inkomrisaliet licht uitspringend en benadrukt door een hardstenen schild met voorstelling van een weegschaal. Horizontale geleding met hardstenen waterlijsten. Borstweringen in reliëf. Het oorspronkelijk houtwerk is bewaard van de kroonlijst, met consoles en tandlijst, de dubbele inkomdeur met betralied bovenlicht en mogelijk de vensters.

• Mondelinge informatie van Wim D’hooge (conservator van Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders), 2011.

Auteurs: Cappuyns, Toon