Woning Clauwens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Clauwens

Beschrijving

Vrijstaande woning van het type bungalow in naoorlogs modernisme, naar ontwerp van architect Willy Van Gils uit 1965, in opdracht van het echtpaar Clauwens. Hoofdgebouw onder lessenaarsdak met voorbouw als een gespiegelde herhaling van dit bouwvolume. Baksteenbouw met gewapend betonstructuur en houten schrijnwerk. Tussen hoofdgebouw en voorbouw een inspringende inkom met betonglasraam in de noordgevel. De voorgevel van het hoofdgebouw is transparant gemaakt door een glaswand, door houten stijlen onderverdeeld in smalle verticale partijen. Het programma omvat op eenzelfde verhoogd niveau de living met eethoek en halfopen keuken, één slaapkamer met badcel en nachthal, en een werkplaats met aparte toegang vanuit de tuin. De voorbouw herbergt de garage.

Auteurs: Cappuyns, Toon